;

AR-GE Merkezi & Laboratuvarlar

2017 yılında Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yapılan incelemeler sonucunda ve AR-GE Kanunu kapsamında AR-GE Merkezi unvanını ve belgesini almaya hak kazanarak ofis mobilyaları alanında Türkiye’nin ilk AR-GE Merkezini açmış olduk.

AR-GE çalışmalarımızı, Ürün Mühendisliği ve Endüstri Ürünleri Tasarımı müdürlüklerini kapsayan 35 kişilik ekibimizle akustik teknolojilerinden mekatronik sistemlere, ileri imalat tekniklerinin uygulamalarından malzeme teknolojilerine kadar geniş bir yelpazede yürütüyoruz.

Ürün odaklı olmayan AR-GE faaliyetlerimiz sonucunda, sektörü ileri taşımanın yanı sıra sivil havacılıktan otomotive kadar farklı sektörlerle iş birliği içinde çalışarak teknoloji çözümleri geliştiriyoruz.

ISO 354 standardına uygun 63 Hz çınlama odasına sahip olan özel sektörde ilk, mobilya sektöründe tek firma olarak; çalışma alanları ve kamusal alanlardaki mobilyaların hangi frekanslarda, sesi nasıl emip/yansıttıklarını belirliyoruz. Hacim akustiği hesaplarına bilgi üretiyoruz ve ses yutucu objelerin tasarımla beraber gelişmesini sağlıyoruz.

Ayrıca akıllı cihazlar için geliştirdiğimiz bir uygulama ile ortamın çınlama oranını ölçüyor; mobilya tasarımlarımızı bu çınlamayı ortadan kaldıracak şekilde test edip uygun malzemelerle kaplıyoruz. Çalışanların ‘tam iyilik hali’ni destekleyecek çözümler ortaya koyuyoruz.

Havacılık Projeleri

Yönetici ofislerinden, VIP salonlara, kapı bekleme noktalarından hava trafik kontrol merkezlerine kadar havalimanlarının tüm mobilya ve teknoloji ihtiyaçlarına yönelik özel çözümler geliştirmemizin yanı sıra havacılık sınıfı sünger, uçak koltuğu ve helikopter hava girişi kapağı geliştirme projeleri sürdürmekteyiz.

Bunların yanı sıra, mevcut teknolojilerindeki kısıtlılıkları ortadan kaldırmak amacıyla sabit ve döner kanatlı İHA’ların kabiliyetlerini tek araçta toplayan insansız hava aracı projemiz devam etmektedir.

1525275622_akustik-sistemler.jpg

Akustik Sistemler

Ses yutan sistemlerin ses yutum yeteneğinin ölçülmesi için ISO354 standardına uygun, 167 m3’lük çınlama odası yapılmıştır. 63 Hz çınlama odasına sahip özel sektörde ilk, mobilya sektöründe tek firma olarak; çalışma alanları ve kamusal alanlardaki mobilyaların hangi frekanslarda, sesi nasıl emip yansıttıklarını belirlenmektedir.

ISO 10534-2 standardına uygun olarak Empedans Tüpü projesine başlanmıştır. Proje kapsamında ilk prototip çalışması için tasarımda gerekli ekipmanların tedarikine başlanmış ve yazılımı ile ilgili çalışmalar sürdürülmektedir.

Ayrıca, ses üreten sistemlerin akustik performans değerlerinin belirlenmesini sağlayacak minimumda 100 Hz frekansta ölçüm yapılmasına imkan verecek ISO26101 standardına uygun anekoik oda tasarımı ve yapımı planlanmaktadır.

1525345114_acoustic-welness-phone.png

Akıllı cihazlar için geliştirdiğimiz bir uygulama ile ortamın çınlama oranını ölçüyor; mobilya tasarımlarımızı bu çınlamayı ortadan kaldıracak şekilde test edip uygun malzemelerle kaplıyoruz.

Çalışanların ‘tam iyilik hali’ni destekleyecek çözümler ortaya koyuyoruz.

Detaylı bilgi

1531322185_numas-5-eksen.jpg

Mekatronik Sistemler

  • Kinematik ve Dinamik Analizler
  • Statik ve Çevrimsel Kuvvet Analizleri
  • Robotik Hücre Geliştirilmesi
  • Yüksek Ölçekli Veri Toplama Sistemleri
  • Zımpara ve Polisaj Robot Hücresi Yapımı

Bunların yanı sıra iki komponentli sıvıların plastik enjeksiyonunu sağlamak amacıyla temizleme ve farklı oranlarda farklı sıvılara uyumlu çift komponentli sıvı plastik enjeksiyon makinesi; çift komponent epoksi gibi yoğun maddelerin kalıp imalatında kullanılmasını amaçlayan kalıp pastası enjeksiyon makinesi ve simultane 5 eksen parça işleme kapasitesine erişmek amacıyla B5E tezgahı geliştirilmiştir.

Tasarım ve Ürün Geliştirme

Yeni ihtiyaçları öngörebilmek amacıyla yürüttüğümüz araştırmaları, ‘yarın için tasarla, bugün uygula’ mottosuyla hayata geçiriyoruz. Bunu yaparken de yaşam kalitesini artırmanın ve hayatı kolaylaştırmanın yanı sıra insanların duygularına da dokunabilmeyi hedefliyoruz.

Paydaşları arasında birçok uluslararası firma olan, Avrupa’nın en büyük uygulama temelli araştırma organizasyonu Fraunhofer IAO’nun Türkiye’deki tek iş ortağı ve Office 21® proje partneri olarak; teknoloji entegrasyonunun yarattığı dönüşümü yakından izliyor ve çalışma alanlarının gideceği noktayı öngörmeye çalışıyoruz.

Dijital çağın gerekliliklerini tasarım yoluyla mobilyaya entegre ederek mekanı yenilikçi çözümlerle kurgulama anlayışımızla, teknolojinin ilerleyişini ve insanları ne şekilde etkilediğini doğru bir şekilde okuyarak bugünün ve geleceğin ihtiyaçlarını tespit ediyoruz.

Tüm AR-GE çalışmalarımızı, teknik ve akademik bilgilerin harmanlanmasıyla, insana verilen değeri artıracak yönde kullanmaya çalışıyoruz.

1997 yılında, Nurus D Lab tasarından tasarlanan Me Too, bu duyarlılıkta üretilmiş, Türkiye’nin ilk sertifikalı performans koltuğudur. Eğimi, öne ve arkaya esneme açıları, bel ve boyun omurlarına uygun hesaplamalar yapılarak tamamen bilimsel araştırmalar ve pratikler doğrultusunda geliştirilmiştir.

daha fazla bilgi

Aranacak kelimeyi girin ve "enter" tuşuna basın.
Çıkmak için "ESC" tuşuna basın.